BeOSL

BeOSL este viitorul în dozimetrie, iar viitorul este aici prin Rodos Laboratories!

De ultimă generație

BeOSL este un sistem de ultimă generație, ce utilizează principiul luminiscenței stimulată optic (OSL) pe bază de oxid de beriliu (BeO) – un material al cărui răspuns la iradierea cu radiații ionizante este echivalent cu răspunsul țesutului uman.

Simplu, fiabil, performant

Folosind materiale de ultimă oră, sistemul dozimetric BeOSL este gândit pentru a fi simplu, fiabil, dar mai ales, extrem de performant.

Helmholtz Zentrum München

Tehnologia BeOSL utilizată de laboratorul nostru a fost dezvoltată de către Helmholtz Zentrum München, cel mai mare laborator de dozimetrie din Europa, fiind recunoscută de Institutul Național de Metrologie din Germania (Physikaliche – Technische Bundesanstalt - PTB).

Acuratețe greu de egalat

Dozimetrul BeOSL evaluează doza de radiații cu o acuratețe greu de egalat, indiferent de condițiile de mediu, indiferent după cât timp este citit.

O dependență de energie a răspunsului dozimetric cu mult mai redusă decât a altor materiale dozimetrice.

O liniaritate excepțională a răspunsului dozimetric.

Un fading al semnalului neglijabil ce permite citirea semnalului și după mult timp de la iradierea dozimetrului, fără pierdere de semnal.

Sistemul BeOSL, un pas înaintea oricărui sistem dozimetric! De ce?

  • BeOSL

    • TEHNOLOGIE
      2010- 2015 ”Dozimetria viitorului”
    • RECITIREA DOZIMETRELOR
      Dozimetrul BeOSL poate fi recitit de mai multe ori. Citirea dozimetrului BeOSL și ștergerea semnalului sunt două procese distincte.
    • CUM SE EVALUEAZĂ DOZA?
      Doza reprezintă media aritmetică a cinci citiri consecutive a semnalului dozimetric primit de dozimetrul BeOSL.
    • PIERDEREA SEMNALULUI (FADING)
      Mai puțin de 1% pe an.

  • ORICE ALT SISTEM DOZIMETRIC

    • TEHNOLOGIE
      1980 – 1990 Tehnologie învechită
    • RECITIREA DOZIMETRELOR
      Nu orice fel de dozimetru poate fi recitit. În marea majoritate a cazurilor, citirea semnalului implică ștergerea semnalului dozimetric.
    • CUM SE EVALUEAZĂ DOZA?
      Pentru marea majoritate a sistemelor dozimetrice, doza se evaluează dintr-o singură indicație despre doza de iradiere
    • PIERDEREA SEMNALULUI (FADING)
      Între 3 – 5% pe lună, în marea majoritate a cazurilor

De ce poate fi recitit un dozimetru BeOSL?

Dacă ne imaginăm că semnalul TLD ar fi ca lichidul adunat într-o găleată iar semnalul BeOSL ar fi ca lichidul adunat într-un recipient subțire și foarte înalt, iar noi ne propunem să aflăm volumul lichidelor din cele două recipiente, atunci:

Pentru a măsura volumul lichidului din găleată trebuie răsturnată întreaga găleată. O singură dată se poate face acest lucru, deci o singură informație este disponibilă. Acesta este semnalul TLD.

Pentru a măsura lichidul din recipient, este necesară măsurarea debitului cu care curge lichidul din recipient, în mai multe probe, în aceleași condiții. Rezultatul are o acuratețe mai mare pentru că reprezintă media rezultatelor fiecărei probe în parte. Acesta este semnalul OSL.